Frivillighet

Frivillighet er viktig i Fjordgård og det finnes flere lag og foreninger som sørger for aktivitet og røre i bygda.

Fjordgård IL er bygdas idrettslag. De er ansvarlig for bygdas slalombakke som har belysning, samt oppkjøring av skiløyper til store og små. I bunnen av slalombakken er det også en gapahuk som fritt kan brukes av bygdas befolkning. I tillegg er idrettslaget ansvarlig for bygdas lekepark, fotballtilbud (samarbeid med nabobygdene), offentlig svømming og mye mer.

Naturlig skøyteis Slalombakken Ballbingen

 

 

 

 

 

UL Fjellheim er bygdas ungdomslag. De er ansvarlig for driften av samfunnshuset og arrangerer blant annet bygdefester, pubkvelder og andre sammenkomster. Samfunnshuset er totalrenovert i nyere tid og kan også leies til private arrangement.

Fjordgård Grendeutvalg jobber for å ivareta bygdas interesser og jobber opp mot kommunen med aktuelle problemstillinger samt hjelper til med å utvikle bygda. Grendeutvalget har over tid utviklet et friluftsområde ytterst i bygda som på folkemunne har fått navnet «Purkenesvika». Området har egen grillhytte, benker, badestrand og andre fasiliteteter. Området brukes fritt av lokalbefolkningen og turister.

Grillhytta Vika

 

 

 

 

Ellers er bygda kjent for et yrende revy og musikkliv. Fjordgårdværingen er en kreativ person og hvert eneste år arrangers det storstilt revy i samfunnshuset med 150++ tilhørere. Det musikalske miljøet i bygda er stort og mange spiller / har spilt i band og behersker instrumenter.